Как да включим сока от арония в ежедневното си меню?

Сокът от арония е питателна напитка, която може да включите в ежедневното си меню по различни начини. Ето няколко идеи:
Като сутрешна напитка: Сокът от арония може да бъде чудесен начин да започнете деня си. Можете да изпиете чаша сок от арония като здравословен заместител на сутрешното кафе или чай.
Като съставка за смути: Можете да добавите сок от арония към любимата си рецепта за смути, за да му придадете допълнителен тласък на хранителни вещества. Просто смесете малко замразени плодове, кисело мляко и сок от арония за вкусна и здравословна закуска.
В дресинги за салати: Сокът от арония може да се използва като съставка в дресинги за салати. Смесете го със зехтин, мед и балсамов оцет за ароматен и здравословен дресинг.
Като марината: Сокът от арония може да се използва и като марината за месо, риба и птици. Смесете го с билки, чесън и други подправки, за да създадете ароматна и здравословна марината.
В десерти: Можете също да използвате сок от арония в десерти. Добавете го към любимата си рецепта за мъфини, кексове, торти или плодови тарти, за да им придадете здравословен и вкусен привкус.
Не забравяйте, че сокът от арония е концентриран източник на хранителни вещества, така че е най-добре да го консумирате умерено.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
– НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИЕМ НА СОК ОТ АРОНИЯ В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА (НАД 300 МЛ НА ДЕН) ПОРАДИ ОПАСНОСТ ОТ СЪСИРВАНЕ НА КРЪВТА И ОБРАЗУВАНЕТО НА ТРОМБИ. ТОВА Е ОТ ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ПАЦИЕНТИ СТРАДАЩИ ОТ ХИПЕРТОНИЯ И СТЕНОКАРДИЯ!
– ПАЦИЕНТИ, СТРАДАЩИ ОТ ТРОМБОФЛЕБИТ СЪЩО НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕКАЛЯВАТ С ПРИЕМА НА СОК ОТ АРОНИЯ!
– НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА УПОТРЕБАТА НА СОК ОТ АРОНИЯ ЗА ХОРА, СТРАДАЩИ ОТ ГАСТРИТ С ВИСОКА КИСЕЛИННОСТ, ЯЗВА НА СТОМАХА И ДВАНАДЕСЕТОПРЪСТНИКА И ПРИ ПОВИШЕНО КРЪВОСЪСИРВАНЕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_GBEnglish