Прополисът – универсалният убиец на болести

Силните анти-бактериални свойства на прополиса са потвърдени и от научни изследвания, тъй като прополисът подтиска жизнената дейност на вирусите. От 200 изследвани болествотворни щамове, няма такъв, срещу който прополисът да не е противодействал. Някои експерти смятат, че това свойство се подобрява, когато прополисът се използва с мед и пчелно млечице.
В човешкия организъм прополисът почиства клетъчната мембрана, премахва холестерола, нормализира клетъчното дишане и подтиска анормалните клетки, възстановява засегнатата тъкан.
Установено е, че прополисът съдържа ред витамини (Bl, B2, РР, Е, С и провитамина А), микроелементи, които участват в обмяната на веществата, ензимни и биохимични процеси на витамин в тялото ни, които ускоряват процеса на зарастване на няколко заболявания и регенериращи свойства.
Прополисът повишава резистентността на организма към йонизираща радиация, повишава защитата и способността за адаптация на организма, а също така осигурява общо тонизиране и полезен психо ефект – подобрява настроението, намалява тревожността и депресията.
Притежава антиоксидантен ефекти затова е много полезно използването му в областта на онкологията. Той потиска растежа на раковите клетки, без да бъде токсичен.
Прополисът оказва противовъзпалителен ефект и може да се използва при лечение на заболявания, свързани с интоксикация на организма, като туберкулоза, дифтерия, скарлатина. Прополисът се явява уникално лечебно средство и употребата му е многоспектърна. Клеевата тинктура успешно се използва при херпес, зъбобол, настинка и кожни заболявания.
От древни времена с прополис се третират екземи, обриви, измръзване и гъбични инфекции, инфекции на пикочните пътища, подагра, артрит, а сега и прополис се прилага дори при рак.
Прополисът трябва да се съхранява на сухо и тъмно, далеч от ароматизирани вещества на тъмно място при темпераутра не по-висока от 25°С. Ако се съхранява спазвайки горните указания, той за дълго запазва своите лечебни свойства, макар че пресният прополис е в пъти по-ценен.
Източник: zdraviste.com

Това е нашето предложение качествен прополисов разтвор:
http://aronia.bg/shop/med-i-pchelni-produkti/bio-propolisov-raztvor

[fts facebook id=aronia.bg posts_displayed=page_only type=page]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

bg_BGBulgarian