При високо кръвно пийте сок от арония

Аронията е деликатен плод, който има редица ползи за здравето ни. Другото име на дребните плодове е черноплодната офика (Aronia melanocarpa)
Най-голямото им богатство е високото им съдържание на ценни витамини и минерали. Аронията е един от най-добрите източници на витамин Р. Според специалисти това е единственият плод, който е с най-високо съдържание на този витамин.
Да не забравяме, че редовната консумация на плода снабдява организма и с калий, калций (полезни за сърдечно-съдовата дейност и доброто състояние на мускулите), както и на магнезий, фосфор и желязо. Без необходимите количества желязо кръвта не е балансирана. В допълнение в състава на аронията влизат още елементите йод, манган, мед и молибден. Специфичният вкус се дължи и на съдържанието и на лимонена и ябълчена органични киселини. В плодовете има още пектинови, дъбилни и багрилни вещества.
Целият този коктейл от витамини и минерали оказва се е една от най-добрите храни-лекарства при високо кръвно налягане. Аронията е едно от най-добрите средства за природна лечение на хипертониците. Често хората, страдащи от високо кръвно, не си дават сметка каква е причината за влошеното им здравословно състояние. Едни от симптомите на хипертонията е главоболието. При подобни състояния задължително потърсете лекарска консултация.
Природното лечение (в добавка към медикаментозното) може да протече чрез 20-дневен прием на сок от арония. Арониевият сок се приема по 50 милилитра три пъти дневно до 30 минути преди ядене.
Важно е съвместно с консумацията на сока от арония да подобрите съществено начина си на живот. Имайте в предвид, че за високото кръвно налягане са виновни както прекаляването с вредните навици като тютюнопушенето и прекаляването с алкохола, така и преяждането. Движете се повече, хранете се с повече плодове и зеленчуци и бъдете по-положителни!
Източник: ezine.bg

http://aronia.bg/shop/aronia/sok-ot-aronia-3l
[fts facebook id=aronia.bg posts_displayed=page_only type=page]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

bg_BGBulgarian